Manuele therapie

Wat is Manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten en het goed laten gebruiken van de spieren om de houding en bewegingen te verbeteren.
De Manueel Therapeut gebruikt hiervoor een aantal specifieke technieken. Mobiliseren en manipuleren zijn twee effectieve behandelmethoden ter verlichting en voorkoming van pijn en beperkingen.

De meest voorkomende indicaties voor Manuele Therapie zijn hoofdpijnklachten ten gevolge van bewegingsdysfuncties van de nek.
Met name de hoger gelegen gewrichten in de nek zijn gevoelig voor het ontwikkelen van hoofdpijn.
Verder zijn lage rugklachten een veel voorkomende indicatie. Daarnaast kunnen alle gewrichten die in het lichaam zitten op Manueel Therapeutische wijze behandeld worden.

Behandeling

Hoe gaat het in zijn werk?

Mobiliseren kan omschreven worden als het met de hand uitoefenen van druk om zo de afzonderlijke gewrichten in beweging te brengen. Manipuleren is een beheerste en snelle beweging van een gewricht, vaak gepaard gaand met een ‘’hoorbare en/of voelbare klik’’.
Deze ‘’klik’’ is, wanneer deze op de juiste manier wordt uitgevoerd, niet schadelijk voor uw gewrichten. Het spreekt voor zich dat Manueel Therapeuten deze technieken beheersen doordat ze zich hierin hebben gespecialiseerd.
Het verschil tussen deze twee behandelmethoden is dat manipulaties een sneller effect hebben dan mobilisaties. Bij de manipulaties is de kans op bijwerkingen wel hoger dan mobilisaties. Een aantal bijwerkingen worden hieronder beschreven.
  • Hoofdpijn (19,8%)
  • Stijfheid (19,5%)
  • Lokale gevoeligheid (13,2%)
  • Vermoeidheid (12,1%)
  • Uitstralingsklachten arm(en) (12,1%)
Deze bijwerkingen zijn meestal dezelfde dag (74%) en de dag erna (16%) verdwenen. Heel soms blijft de bijwerking langer aanwezig.

Noud

Tarieven

De praktijk voldoet aan alle eisen die uw verzekeraar stelt wat betreft scholing en registraties en zal derhalve de kosten waarvoor u verzekerd bent aan u vergoeden.
Noud Schoolmeesters staat ingeschreven bij het CKR.

 

Regulier consult                          € 45,-